Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto

The land on which should have been made the new building was and still  full of beautiful olive trees. The intention of the designer was to maintain the integrity and the perception of the place without changing the natural look of the enviroment.

Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 07 1024x641 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto




To achieve this it was therefore necessary to obtain a correct insertion landscaping of the building: the choice of its location was important (it was explanted or moved to a single tree to build the new building), but not crucial to a harmonious relationship with the environment.

Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 02 1024x704 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto
To reduce the impact of the new building, the designer also spoke volumes and materials. On the one hand working to decomposition and subtraction by removing the volume in more blocks also functional spaces of the house (both internal and external) and then re-assembled in order to obtain their optimal use is that the overall relationship between the masses. On the other characterizing the individual parts of the building with traditional materials and local (literally found on the site) as the stones taken from the excavations to build the swimming pool then used to coat the exterior walls of the building and with white lime plaster to define simple volumes and minimal living spaces both internally and externally. A sort of box within a box where the outer shell that also serves as a link with the context (the stones were deliberately left “dirty” of the land from which they were extracted) encloses a volume and the contemporary language which, however, does not close itself but seeks dialogue with its surroundings through large openings and countryside views highlighting the specific character of the landscape through the full integration and fusion of interior space with the exterior.

Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 03 1024x682 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 04 1024x696 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 05 1024x672 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 06 1024x528 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 08 1024x703 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 09 1024x653 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 10 1024x689 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 01 1024x680 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 19 1024x682 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 18 1024x704 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 16 682x1024 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 14 658x1024 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 13 682x1024 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 12 682x1024 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto 11 1024x676 Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto
The dry-laid stone walls in the tradition of the local walls that fields also play a thermoregulatory function of the building. The mass and the air gap between the stones are in fact a good layer of insulation to the sunny parts of the building facing south and west effectively impacting on the gradient temperature and humidity and the environmental comfort of living spaces.
The materials used are all natural and locally sourced as stone for external paving Cursi of the wood to the pool deck cement mortars based on lime plaster for interior floors and walls of the bathrooms.


Luca Zanaroli architetto

Bologna, Italia

via Sebastiano Serlio, 18 – 40128
•    Tel: 05118899952
•    Fax: 0513370387
•    Móvil: 3392127746
•    http://www.lucazanaroli.com

Related posts:

T House Designed by Wolfgang Feyferlik & Susi Fritzer
Clifton View 7 Design by Antoni Associates
6a Brockton House Design by Cecconi Simone




Casa nel bosco di ulivi Designed by Luca Zanaroli architetto by interiii 4.5



Leave a Reply

You might also likeclose